klimaatinstallatie
klimaatinstallatie
installatiebedrijf
installatiebedrijf

Kroondomein visitekaartje voor gemeente Hollands Kroon
Moderne en toekomstgerichte installaties leveren hierin hun bijdrage

Gemeente Hollands Kroon is met de renovatie van het gemeentehuis Kroondomein klaar voor de toekomst. De metamorfose is een essentieel onderdeel van hun organisatorische revolutie. Hollands Kroon is een grote, jonge gemeente in de kop van Noord-Holland. De ambtenaren werken in een uitgestrekte omgeving en zelfsturing is de nieuwe norm. Dus werken ze vooral daar waar ze nodig zijn. Op kantoor, thuis en vooral: op locatie. De flexibiliteit van werken vraagt om een slimme werkplek voor effectieve ontmoetingen, samenwerking en kennisoverdracht.

Hollands Kroon streeft ernaar een vooroplopende gemeente te zijn. Het gerenoveerde Kroondomein, dat voldoet aan alle eisen van deze tijd, is daar een perfect voorbeeld van. De Klaver Giant Groep heeft meegewerkt aan de realisatie van dit project. Als groep zijn wij verantwoordelijk geweest voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties, zonnepanelen, domotica, audio installatie, data en beveiligingsinstallaties.

Peter Vlaming, bouwkundig projectbegeleider vanuit de Gemeente Hollands Kroon, is erg positief over het resultaat. “Het Kroondomein is bedoeld als ontmoetingsruimte. Het flexibele karakter vraagt om een andere manier van werken. Het nieuwe werken dat wij als gemeente nastreven. Het is een visitekaartje voor onze gemeente.”

De Klaver Giant Groep nam haar verantwoordelijkheid en handelde zeer actief. Wij konden op ze bouwen – Peter Vlaming, gemeente Hollands Kroon

Mede door de krappe planning vroeg het project om een goede samenwerking tussen ons, Kesselaar & Zn en alle andere partners. Het is ons gelukt om binnen de deadline het project op te leveren. “Bij ieder project loop je tegen onverwachte situaties aan. Het mooie van het team dat dit project heeft gerealiseerd, is dat problemen niet uit de weg werden gegaan. Ook de Klaver Giant Groep nam haar verantwoordelijkheid en handelde zeer actief. Wij konden op ze bouwen,” aldus Peter Vlaming.

Voor de renovatie was het een lastig pand. Met name de koeling op hete dagen was een probleem. Op basis van ons advies hebben wij de installatie mogen upgraden. “De bestaande airconditioningsinstallatie is gedemonteerd, vervangen en uitgebreid zodat er tijdens de warme zomerdagen een behaaglijk binnenklimaat heerst. Daarnaast is de bestaande, verouderde regeltechnische installatie volledig vernieuwd en voorzien van modulerende energiezuinige regelingen. Tevens kan de installatie op afstand beheerd en onderhouden worden. De verwarming, ventilatie en koelinstallaties zijn onderverdeeld in 17 zones. Iedere zone is afzonderlijk te bedienen. Dit draagt bij aan het totale leef-en werk comfort,” vertelt Ferry Slijkerman, projectleider vanuit Klaver Klimaattechniek.

Het comfort wordt extra gecreëerd door de toepassing van gebouwautomatisering. Onder andere de beveiliging, verlichting en zonwering zijn gekoppeld aan het systeem. De audio installatie is in zones regelbaar. Gemak dient de mens!

De prachtige sfeervolle kantooromgeving is ontworpen door Crielaers&Company en GeO architecten. Er is met veel aandacht gewerkt aan het ontwerp. Als installateur hebben wij gezocht naar de best mogelijke invulling van onze installaties zodat deze geen afbreuk zouden doen aan het interieur. Denk hierbij aan luchtkanalen die het pand een mooie, industriële look geven.

Vlaming: “Ik heb nog geen collega gehoord die niet kan wennen in deze nieuwe omgeving. We zijn trots dat wij in zo’n mooi gebouw mogen werken en de Klaver Giant Groep heeft een belangrijke rol gehad in de realisatie hiervan.”

Bedrijven die vanuit de Klaver Giant groep mee hebben gewerkt aan de realisatie zijn: Klaver Klimaattechniek, Klaver Giant Alkmaar, Giant Security, Giant Telcom en Bsmart.