Rietveld college Purmerend
Werktuigbouwkundige installaties Rietveld college
Werktuigbouwkundige installaties Rietveld college Purmerend

Project
Werktuigbouwkundige installaties SG Rietveld College Purmerend

Opdrachtgever

Logo Purmerendse Scholengroep

Oplevering
December 2015

Bruto vloeroppervlakte
4600 m²

Projectomschrijving
De Purmerends Scholen Gemeenschap is in 1996 ontstaan door een fusie tussen de Koogmolen, Het Da Vinci en het Jan van Egmond College.
Als inzet gold:
– De garantie van een zo breed mogelijk onderwijs aanbod in Purmerend
– Een continue kwaliteitsverbetering van het onderwijs
– Het behalen van efficiencyvoordeel
– Door de fusie kwam een scholengemeenschap tot stand met drie scholen, die korte tijd later werd uitgebreid met een vierde vestiging: W.J. Bladergroen.
Sinds augustus 2007 zijn er zes scholen en staat PSG voor Purmerendse Scholen Groep. De PSG is een zogenaamde “Brede”scholengemeenschap. Dit houdt in dat alle onderwijssoorten daarin zijn opgenomen.

Op de locatie Flevostraat is een compleet nieuwe school gebouwd voor VMBO basis- en kader onderwijs. Tevens is er aan de school de verbindende aula gemaakt welke de overige locaties in de toekomst met elkaar moet verbinden. De nieuwe school telt drie bouwlagen en een open karakter.

Klaver Klimaattechniek heeft de verwarming, mechanische ventilatie en de regelinstallaties voor de school ontworpen en gerealiseerd. De school is aangesloten op stadsverwarming Purmerend en geeft door middel van kanaalverwarmers en radiatoren de warmte af aan de gebruikers. Voor de mechanische ventilatie is gebruik gemaakt van een WTW kast met een liggend warmtewiel, geplaatst op het platte dak. De unit is tevens voorzien van koeling door middel van een gekoeld watermachine op het dak. Het geheel wordt geregeld door middel van een PRIVA gebouwbeheersysteem.